header-photo

omgeving

Er is veel te zien en te beleven in de omgeving:

Het vakantiehuis grenst aan de Brunssummer heide. Daar kun je fietsen en wandelen. Er is een natuurcentrum dichtbij waar informatie te verkrijgen is.

Op een kwartiertje rijden is de dierentuin GaiaPark Zoo in Kerkrade.

Ook Kasteel Hoensbroek of de steenkolenmijn en de fluweelengrot in Valkenburg, of een boottocht in Maastricht zijn aan te bevelen en op een korte rij afstand. Deze attracties zijn rolstoeltoegankelijk.

Ook goed toegankelijk en niet ver (Landgraaf) is Mondo Verde. Dat is een attractiepark, tevens dierenpark. In 2018 zijn er 2 witte leeuwenwelpjes en 2 bengaalse tijgerwelpjes (1 witte en 1 gekleurde) geboren. Je kunt er een hele dag doorbrengen. 

Voor een dagdeel zijn het dierenparkje in Gangelt (net over de Duitse grens) en het Schutterspark (in Brunssum) een bezoekje waard. Zo'n 10 minuutjes rijden.

De steden Maastricht, Aken, Luik, Valkenburg, SnowWorld in Landgraaf, het drielandenpunt, de Ardennen, de Eifel, zijn een aantal toeristische trekpleisters die de moeite waard zijn. Er is nog veel meer. Het is aan te raden om, als u besluit een vakantie in ons chalet door te brengen, vooraf informatie op te zoeken, zodat u al een keus kunt maken uit het grote aanbod.