header-photo

omgeving

Er is veel te zien en te beleven in de omgeving:

Het vakantiehuis grenst aan de prachtige Brunssummer heide. Daar kun je fietsen en wandelen. Er is een natuurcentrum dichtbij waar informatie te verkrijgen is. Daar is tevens een restaurant waar je buiten kunt zitten met uitzicht op de Brunssummerheide. Het is via het fietspad te bereiken (langs de 'hoge berg', het hoogste punt van de Brunsummerheide) of met de auto richting Heerlen volgen, na ongeveer 500m linksaf.

Op een kwartiertje rijden is de dierentuin GaiaPark Zoo in Kerkrade.

Ook Kasteel Hoensbroek of de steenkolenmijn en de fluweelengrot in Valkenburg, of een boottocht in Maastricht zijn aan te bevelen en op een korte rij afstand. Deze attracties zijn rolstoeltoegankelijk.

Ook goed toegankelijk en niet ver (Landgraaf) is Mondo Verde. Dat is een attractiepark, tevens dierenpark. 

Voor een dagdeel zijn het dierenparkje in Gangelt (net over de Duitse grens) en het Schutterspark (in Brunssum) een bezoekje waard. Zo'n 10 minuutjes rijden. In het Schutterspark is een klimbos, boogschieten, een kinderboerderij, speeltuin, iets met bootjes. 

De steden Maastricht, Aken, Luik, Valkenburg, SnowWorld in Landgraaf, het drielandenpunt, de Ardennen, de Eifel, zijn een aantal toeristische trekpleisters die de moeite waard zijn. Er is nog veel meer. 

Er zijn op het park fietsen te huur.