header-photo

Aanpassingen

 

Het chalet is aangepast voor gebruikers van een (elektrische) rolstoel. Er kunnen per verblijf 2 personen met een (zware) lichamelijke beperking in het chalet hun vakantie doorbrengen, omdat er o.a. twee hoog-laagbedden op de begane grond standaard aanwezig zijn. Geen extra kosten en geen gedoe met een verzekering om aanpassingen te huren, die vervolgens soms niet eens in de ruimte (bv. badkamer) passen.

In totaal kunnen er 10 personen verblijven, waarvan 8 personen op de verdieping slapen, welke bereikbaar is middels een trap.

De aanpassingen die standaard aanwezig zijn, zonder extra kosten:

- 2 luxe hoog/laagbedden met bedhekken en papegaai. De hekken kunnen omlaag en de papegaai kan afgekoppeld. Zowel voeten- als hoofdeind kunnen omhoog.   

- plafondlift met vierpunts elektrisch kanteljuk. Let op: de sling (tilmat) moet u zelf meenemen, i.v.m. maat en hygiene. Er zijn koppelstukken bij de receptie te leen indien u een ander systeem heeft. Daar wordt wel een borgsom voor gevraagd, die u terugkrijgt als u ze ongeschonden teruggeeft bij de receptie.

- (opklapbaar) douchezitje met beugels. Let op: weegt u ong. 100 kg of meer, dan kunt u beter een aparte douchestoel bij de thuiszorg lenen. Er is plaats voor in de badkamer.

- douchebrancard, verstelbaar in hoogte.

- beugels naast het toilet in de aangepaste badkamer.

- wastafel onderrijdbaar met lage spiegel in de aangepaste badkamer.

- draaicirkel ruim voldoende in huiskamer, slaapkamer en badkamer

- extra brede (schuifdeuren) op de benedenverdieping.

 

Als u een sling met andere bevestigingsmethode gebruikt, zijn er koppelstukken bij de receptie tegen borgsom te leen. Deze borgsom krijgt u natuurlijk weer terug bij inleveren.

Rondom het chalet is een betegeld pad.

Bent u benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers? U kunt deze hier lezen. 
 

Foto-impressie van de toegankelijkheid rondom het chalet en op de hei

Foto-impressie van de aanpassingen binnen